Den menneskelige hjerne er følsom overfor lys.
OPN3-proteinet - kendt som det lysfølsomme fotoreceptorprotein er fundet i 18 områder af hjernen. Disse hjerneområder inkluderer kerneområderne for produktion og opbevaring af serotonin og melatonin, der spiller nøgleroller i humør, søvn og depression. Studier viser, at den menneskelige hjerne er følsom over for lys også uden for det visuelle system.
Den menneskelige hjerne er lysfølsom. Fotoreceptorproteiner tager lysstimulering og overfører det til neurale signaler.
Der forskes meget i behandling af lidelser med lys, og det bliver helt sikkert en del af fremtidens behandling. Her er et af mange artikler om forskning i behandling med lys. Denne artikel handler om om behandling af Alzheimers, hvor det ser ud til, at en bestemt lysfrekvens fjerner plak i hjernen. Se også artiklen længere nede på siden, om Rigshospitalets brug af døgnrytmelys og deres gode resultater.
Sådan foregår behandling med lys
Når jeg behandler med lys, benytter jeg mig af flere forskellige metoder.
Dels behandler jeg med lys i øret, hvor der er direkte adgang til at arbejde med både det sympatiske og parasympatiske nervesystem. Jeg kan også arbejde på kropsområder, såsom maven/brystkassen med forskellige farver og frekvenser.
Derudover kan jeg behandle specifikke akupunkturpunkter med enten strøm, lys, nåle eller magnetkugler, afhængig af din problemstilling og altid i samarbejde med dig.
Lys, farve og frekvensbehandling er en meget blid og effektiv behandling af såvel fysiske, som psykiske problemer, og er meget velegnet, hvis du helst er fri for akupunkurnåle.
Behandling med lys og frekvenser har vist sig meget effektiv i behandling af smerter, angst, traumer, chok og PTSD.
FOTOPERCEPTION
Hudens lysfølsomhed – også kaldet fotoperception – viser, at der er en klar forbindelse mellem kroppens evne til at restituere og hudens evne til at modtage information gennem lys. Fotoperception er således en vigtig kilde til information for vores organisme.
Feks er melatonin et søvnhormon, der udskilles, når koglekirtlen ikke påvirkes af lys. Dvs. at når det bliver mørkt, reagerer de lysfølsomme celler ved at sende besked om, at nu skal der produceres melatonin, så en god nattesøvn og dermed restitution kan igangsættes. Ved den mindste lyspåvirkning om natten, standses melatoninproduktionen. Det anbefales derfor at sove i total mørke i soveværelset og at man undlader at tænde lys om natten, undlader at se på sin mobil osv.
Der forskes mere og mere i fotoperception og lysets påvirkning.
HER kan du læse en fin artikel om, hvordan man på Rigshospitalet har opnået rigtig gode resultater med lys.