Magnesium – et livsvigtigt mineral
Magnesium - lysets mineral.
Magnesium er et livsvigtigt mineral, som bruges i mere end 300 processer i kroppen. Det er bla.:
- Muskel-funtionen
- Sikrer stabil funktion af hjerte og kredsløb
- Medvirker til regulering af blodtryk
- en sund metabolisme
- Styrker hukommelse
- beroliger nervesystemet
- Vedligeholder dine knogler
- Reducerer træthed og udmattelse
- Har indflydelse på kroppens celleinddeling
- Understøtter en normal dannelse af proteiner,
herunder hud og hår - Hjælper med at opretholde elektrolytbalancen
- Sikrer at dit nervesystem fungerer normalt
- Understøtter en normal psykologisk funktion
- Hjælper kroppen med afgiftning
Magnesium olie
Når du indtager magnesium oralt, er det vigtigt, at din fordøjelse fungerer optimalt, så du kan optage mineralet. Med magnesium olie er du ikke på samme måde afhængig af fordøjelsen og du skal ikke tage højde for hvornår magnesium skal indtages. Også andre faktorer kan nedsætte optagelsen af magnesium, som indtages oralt, feks. mangel på mavesyre og vanddrivende medicin.
Du optager 5 gange så meget magnesium, når du smører det på huden, fremfor oral indtag.
Magnesium olien optages hurtigt og effektivt, og hjælper hurtigt ved muskel- og ledsmerter.
Smør det på, og lad det sidde i mindst 20 minutter.
Du kan købe magnesium olie / spray i helsekost butikker feks. Helsam som har et stort udvalg
Magnesium tabletter
Bryder du dig ikke om den klistrede fornemmelse, vil jeg anbefale Magnesium Citrat fra Solgar, som er et stærkt og letoptageligt produkt.
Du kan købe det her: Magnesium Citrat
Hvad kan du gøre?
Magnesium er et vigtigt mineral, som du let kan komme i underskud med og de fleste af os kan have brug for magnesium tilskud. Vælger du et kosttilskud, vil jeg anbefale magnesium citrat, bisglycinat, klorid og taurat, som er letoptagelige former af magnesium. Husk at tage dit kosttilskud om aftenen, inden sengetid.
Derudover kan du også skrue op for råvarer i din kost, der indeholder mineralet, f.eks.:
- Grønne grønsager
- Græskarkerner
- Pinjekerner
- Paranødder
- Valnødder
- Sesamfrø
- Mandler
- Kakao
- Bælgfrugter
- Linser
- Bønner
- Havregryn
- Kikærter